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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMAGARELLI, G.; CAVALCANTE, R. S.; CASTRO, C. S. P. de. Otimização e validação de técnica voltamétrica para a detecção e quantificação de compostos fenólicos de interesse agrícola: ácidos fenólicos, flavonoides, taninos e estilbenos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 366.)

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCAVALCANTE, R. S.; LIMA, H. L. S.; PINTO, G. A. S.; GAVA, C. A. T.; RODRIGUES, S. Effect of moisture on Trichoderma conidia production on corn and wheat bran by solid state fermentation. Food and Bioprocess Technology, v. 1, n. 1, p. 100-104, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBENTO, L. V. de O.; CAVALCANTE, R. S.; SIVIERO, A.; BANTEL, C. A.; MARTINS, W. M. O. Plantas medicinais nos quintais urbanos de Rio Branco, AC. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE AGROECOLOGIA DO ACRE, 1., 2013, Cruzeiro do Sul. Anais... Rio Branco: Edufac, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Acre.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. G. da; MAGARELLI, G.; PEDROZA, T. M.; CAVALCANTE, R. S.; SOUZA, J. R. de; SILVA, J. P. da; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; CASTRO, C. S. P. de. Determination of total isoflavones and rutin in seeds, roots, and leaves of Brazilian soybean cultivars by using voltammetric methods. Journal of Agriculture and Food Research, v. 3, 100113, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais.

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5.Imagem marcado/desmarcadoALVES FILHO, E. G.; ALMEIDA, F. D. L.; CAVALCANTE, R. S.; BRITO, E. S. de; CULLEN, P. J.; FRIAS, M. J.; BOURKE, P.; FERNANDES, F. A. N.; RODRIGUES, SUELI. H NMR spectroscopy and chemometrics evaluation of non-thermal processing of orange juice. Food Chemistry, v. 204, p. 102-107, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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6.Imagem marcado/desmarcadoALVES FILHO, E. DE G.; RODRIGUES, T. H. S.; FERNANDES, F. A. N.; BRITO, E. S. de; CULLEN, P. J.; CELAYETA, J. M. F.; BOURKE, P.; CAVALCANTE, R. S.; ALMEIDA, F. D. L. An untargeted chemometric evaluation of plasma and ozone processing effect on volatile compounds in orange juice. Innovative Food Science & Emerging Technologies, Amsterdam, v. 53, p. 63-69, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  13/07/2021
Data da última atualização:  13/07/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  SILVA, J. G. da; MAGARELLI, G.; PEDROZA, T. M.; CAVALCANTE, R. S.; SOUZA, J. R. de; SILVA, J. P. da; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; CASTRO, C. S. P. de.
Afiliação:  JONATAS G. DA SILVA, UFOB; GABRIELLA MAGARELLI, Cenargen; THAYANNA M. PEDROZA, UCB; ROSANA S. CAVALCANTE, UNB; JURANDIR R. DE SOUZA, UNB; JOSEANE PADILHA DA SILVA, Cenargen; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; CLARISSA SILVA PIRES DE CASTRO, SDI.
Título:  Determination of total isoflavones and rutin in seeds, roots, and leaves of Brazilian soybean cultivars by using voltammetric methods.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Agriculture and Food Research, v. 3, 100113, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jafr.2021.100113
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT - Isoflavones and rutin are important bioactive compounds found in soybean plants. These compounds are widely known to have beneficial effects on human health and to contribute on soybean plant defense against herbivores.To support studies related to conventional or genetic improvement of soybean plants through the selection ofplants with high levels of bioactive compounds, two highly sensitive and promising methodologies based on voltammetry have been optimized and validated to determine isoflavones and rutin levels in 24 Brazilian soybean cultivars and in its different organs (leaf, seed and root). After statistical analysis, the contrasts of total isoflavones concentration in soybean seeds indicated the formation of three groups: one group represented by the cultivar BRS 133 with 902.6μgg-¹ and two groups with mean concentrations ranging from 313.7 to 529.0μgg-¹ and 127.5–233.5μgg-¹, respectively. In soybean roots, the contrasts of total isoflavones concentration indicated theformation of two groups ranging from 679.1 to 1470.6μgg-¹ and 137.1–447.9μgg-¹, respectively. For soybean leaves, only three cultivars presented rutin and the highest concentration was found to be 1438.8μgg-¹. After applying the Scott-Knott test (p<0.05), there was statistical evidence that BRS 133 variety differs from other varieties in terms of isoflavones concentration in seeds. Such evidence pointed out BRS 133 as a promising cultivar to ongoing projects aiming genetic manipulation of so... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brazilian cultivars; Differential pulse voltammetry.
Thesaurus NAL:  Isoflavones; Rutin; Soybeans.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224424/1/1-s2.0-S2666154321000156-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65408 - 1UPCAP - DD
CENARGEN38578 - 1UPCAP - DD
CNPT45179 - 1UPCAP - DD
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